Jdi na obsah Jdi na menu
 


Významné body v krajině

Příspěvky

Klapinov - rozcestí na hřebenu Hostýnských vrchů

Klapinov je rozsáhlá pastvina a také významné rozcestí Hostýnských vrchů. Turista, který se vydá z Hostýnu na Tesák či Troják, určitě přes tuto obrovskou louku bude kráčet. Pokud tedy půjdete z Hostýnu, vyjdete z lesa a ocitnete se na tomto pastvisku, přičemž během chůze se Vám otevřou nejrůznější pohledy do okolí. Na Klapinově si můžete také odpočinout, nachází se zde posezení u dvou odpočívadel a k počtení dvě informační tabule. Panel naučné stezky vypovídá o ptačí oblasti vymezené v Hostýnských vrších nařízením vlády ČR.

 
15. 9. 2019 | Rubrika: Významné body v krajině | Komentářů: 0

Hrčava - trojmezí Česko - Polsko - Slovensko

Poblíž obce Hrčava se nachází místo, kde se potkávají hranice tří států, tzv. Trojmezí. Místo je výjimečné tím, že z vrcholu asi 606 m n. m. je vidět panorama krajiny tří států, České, Slovenské a Polské republiky. Trojmezní bod je nejnižším bodem polsko - české hranice a nachází se v korytě potoka. Od roku 1995 je toto místo označeno třemi žulovými monolity (český má nadmořskou výšku 555,04 m, polský 556,17 m a slovenský 557,61 m).

 
11. 4. 2019 | Rubrika: Významné body v krajině | Komentářů: 0

Bukovec - nejvýchodnější bod ČR

Nejvýchodnější bod ČR se nachází na území obce Bukovec na česko-polské hranici. Samotné místo je označeno velkým kamenem s pamětní deskou a přesnými souřadnicemi, hraničním mezníkem 12/1, informační tabulí a přístřeškem k odpočinku. Nechybí zde ani kilometrovník se směrovkami do celého světa.

 
5. 3. 2019 | Rubrika: Významné body v krajině | Komentářů: 0
 


Doporučený článek

Proč si vybrat dřevěné žaluzie


Turistův ráj

Turisticka mydla


Statistiky

Online: 5
Celkem: 432944
Měsíc: 15448
Den: 565