Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ski a bike areály

Příspěvky

Velké Karlovice - ski areál Razula

Ski areál Razula tvoří čtyři sjezdovky rozptýlené v karlovickém údolí Léskové. Zkušené sjezdaře nejvíce láká hlavní sjezdovka Razula dlouhá 1 km s převýšením 210 metrů. Pro rodiny s dětmi je jako stvořená mírná, 350 metrů dlouhá sjezdovka Horal u hotelu Horal, kde v zimě funguje také lyžařská Tygří školka a snowtubing. Později tu přibyla sáňkařská louka a snowpark pro segway s možností jejich zapůjčení, do areálu začne nově jezdit skibus z Ostravska. Dvě ze čtyř sjezdovek jsou uměle zasněžovány. Na jedné z nich – Horalu – je v zimě jediná snowtubingová dráha ve Zlínském kraji. Návštěvníci mohou navíc po lyžování využít i slaný bazén s vodními atrakcemi v hotelu Horal, jehož relaxační část je vyhřívána až na 36 stupňů Celsia. 

 
8. 1. 2024 | Rubrika: Ski a bike areály | Komentářů: 0

Karolinka - ski areál

Skiareál Karolinka naleznete na okraji města Karolinka, které se nachází v malebném prostředí Valašska, zasazené do údolí mezi hřebeny Vsetínských vrchů a Javorníků. Svah je pravidelně upravován, je naprosto ideální pro vyznavače carvingového lyžování a dokonce byl homologován pro národní lyžařské závody. Areál nabízí vysokokapacitní vlek s hlavní sjezdovkou v délce 1000 m a je určen spíše pro náročnější a sportovní lyžaře, jelikož se na svahu střídají prudší a mírnější pasáže. Zajímavostí sjezdovky je objízdný úsek, který méně zdatným lyžařům umožňuje vyhnout se nejprudší částem. Skiareál Karolinka nabízí zasněžovaný snowpark s velkým a malým skokem, několika bednami a dalšími originálními překážkami. 

 
21. 12. 2023 | Rubrika: Ski a bike areály | Komentářů: 0

Rožnov pod Radhoštěm - skokanské můstky

První skokanský můstek v Rožnově pod Radhoštěm byl vybudován v údolí Paseka kolem roku 1930 a umožňoval skoky do vzdálenosti 30 metrů. Tento objekt stál až do roku 1958. Můstek "Hradisko" byl vystavěn roku 1954 podle plánů českého stavitele Jarolíma. Kritický bod byl ustanoven na 54 metrech a o tři roky později byl můstek vybaven umělohmotným povrchem. V 70. letech se zde skákalo mnoho krajových i mezinárodních závodů jak v létě, tak v zimě. Další rekonstrukce můstku byla uskutečněna v roce 1975, ta úplně poslední inovace proběhla v roce 2006. Nejdříve byla opravena nájezdová věž, zvýšen K-bod (70m) a přistavěn můstek pro juniory (K-35). Před lety se pak v areálu "Na Bučiskách" dočkali i nejmenší skokánci, pro něž byly postaveny můstky K-15 a K-7. 

 
27. 11. 2023 | Rubrika: Ski a bike areály | Komentářů: 0

Deštné v Orlických horách - ski areál

Deštné v Orlických horách je známé především jako středisko zimních sportů. Sjezdovým lyžařům nabízí na jeden skipas 6 sjezdových tratí, které jsou všech různých obtížností. O dostatečnou sněhovou pokrývku se stará výkonný zasněžovací systém a ve dvou vzájemně propojených areálech naleznete celkem 7 lyžařských vleků a sedačkovou lanovou dráhu. Ideální podmínky pro rodiny s dětmi nabízí menší areál Marta II. Auto zde zdarma zaparkujete přímo pod svahem. Sjezdovku lemuje dětská zábavná dráha se sněhovými boulemi a hračkami. Zdejší lyžařská škola se může pochlubit osvědčením APUL, dětským Yettiho hřištěm, dvěma provazovými vleky, pojízdným pásem SUNKID, dětským kolotočem a iglu stenem.

 
19. 12. 2021 | Rubrika: Ski a bike areály | Komentářů: 0

Čenkovice - ski areál a lanovka

Ski areál v Čenkovicích začal vznikat již v padesátých letech 20. století, kdy byl v malé podhorské obci vybudován šlepr na svahu Bukové hory členy třebovského lyžařského oddílu TJ Lokomotiva. V roce 1957 sjezdaře vyvážel nahoru automobilový naviják s kladkou, umístěný na dnešní třebovské sjezdovce pod lesem. Na laně byly připevněny úchyty pro osm lyžařů a po jejich vytažení se vše vrátilo dolů a mohli jet další sportovci. V roce 1958 byla započata výstavba nového kotvového vleku a pro stavbu dolní stanice byly vybrány základy starého mlýna na horním konci obce Čenkovice, která byla po odsunu německých obyvatel takřka prázdná. Na konci roku 1960 brigádníci úspěšně vlek dostavěli a ten se stal prvním v orlickém podhůří.

 
24. 11. 2019 | Rubrika: Ski a bike areály | Komentářů: 0
 


Doporučený článek

Proč si vybrat dřevěné žaluzie


Turistův ráj

Turisticka mydla


Statistiky

Online: 9
Celkem: 433695
Měsíc: 15456
Den: 589