Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hlučín - kaple na Hluboké

Drobná kaplička na ulici Hluboká byla v Hlučíně postavena pravděpodobně v první polovině 20. století. 

article preview

V rámci třídenní dovolené na Hlučínsku, během které jsme byli ubytováni v penzionu v Jilešovicích, jsme navštívili mnoho zajímavých míst a poznali velký počet památek. Během našeho putování jsme si samozřejmě prošli také samotné město Hlučín a jedním z našich cílů byla také malá kaplička nedaleko vlakového nádraží. Naše stříbrné auto jsme zaparkovali nedaleko církevní stavby na okraji ulice Hluboká, na které panoval docela silný provoz, ale jinde se zastavit nedalo, protože bychom to k drobné památce měli docela daleko.

Hlučín - kaplička na Hluboké

Jakmile jsme tedy zastavili, spěchali jsme k šedivé kapličce, abychom dlouho provoz nebrzdili. Brzy jsme po chodníku ke kapli, postavené pravděpodobně někdy na začátku 20. století dorazili a začali si ji prohlížet. Nicméně moc k vidění toho na ní nebylo, část stavby zakrývala vzrostlá túje a přístup k ní blokoval plot. Na čelní straně jsme našli dřevěné dveře, které zakrývaly takřka celou přední část a jelikož neměly žádné prosklení, nemohli jsme přes ně nahlédnout dovnitř.

Hlučín - kaplička na Hluboké

Rovněž na bočních stranách chyběla okna a dozadu jsme se přes plot nedostali. Kaplička nebyla nijak zdobená a to dokonce ani na stříšce ve tvaru oblouku, kde nebyl žádný kříž. Déle jsme se zde tak nezdržovali a vrátili se k autu, kterým jsme vzápětí odjeli k nedaleké vodárenské věži, o níž však již pojednává jiný můj příspěvek. Chcete-li znát jak pokračovalo naše putování Hlučínem, vyhledejte si další moje články, popřípadě celé dobrodružství najdete v sekci Velké povídání o výletech.

Hlučín - kaplička na Hluboké

Kompletní fotogalerii najdete zde

https://jirkacek1.rajce.idnes.cz/Hlucin_-_kaplicka_na_Hluboke/

Historie :

Drobná kaplička na ulici Hluboká byla v Hlučíně postavena pravděpodobně v první polovině 20. století.

Historie čerpána z webu

https://www.drobnepamatky.cz/node/23548

Město Hlučín je držitelem turistické známky č.1133.

https://www.turisticke-znamky.cz/znamky/hlucin-c1133

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Doporučený článek

Proč si vybrat dřevěné žaluzie


Turistův ráj

Turisticka mydla


Statistiky

Online: 7
Celkem: 433567
Měsíc: 15424
Den: 585