Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lukov - studánka Rudolfa Petrly

Studánka Rudolfa Petrly byla obnovena v roce 2012 členy Spolku přátel hradu Lukova. Na studánku Rudolfa Petrly jsme narazili na začátku prázdnin jednoho roku, když jsme kráčeli na hrad Lukov. Neplánovaně jsme zabočili na do lesa a po úzké pěšině jsme asi po padesáti metrech ke studánce přišli. Měli jsme pocit, že jsme stanuli v temném lese, v takovém tom pohádkovém, kde byla černočerná tma tmoucí. Vodu jsme ale neochutnali, protože v době naší návštěvy nebyla ještě pitná.

article preview

Na studánku Rudolfa Petrly jsme narazili na začátku prázdnin jednoho roku, když jsme kráčeli na hrad Lukov. Tehdy jsme naše auto jsme nechali zaparkované na konci obce Lukov a následně jsme se vydali po lesní cestě vstříc hradu. Brzy jsme narazili na dřevěný altánek, který nám nabízel odpočinek, ale byli jsme teprve na začátku táhlého stoupání, takže jsme se zde nezdržovali. O pár desítek metrů dál jsme zničehonic spatřili směrovku, která nás upozornila na studánku Rudolfa Petrly, která zde obnovena stejně jako altánek v roce 2012 členy Spolku přátel hradu Lukova.

Lukov - studánka Rudolfa Petrly - odbočka

Neplánovaně jsme tedy zabočili na do lesa a po úzké pěšině jsme asi po padesáti metrech ke studánce přišli. Měli jsme pocit, že jsme stanuli v temném lese, v takovém tom pohádkovém, kde byla černočerná tma tmoucí. Nedostatek slunečního svitu nám však nezabránil, abychom viděli pramen, obložený do půlkruhu kameny, na nichž byla položena malá sedlová střecha, kterou tvořil dřevěný krov a střešní cihlové tašky. Vodu jsme ale neochutnali, protože v době naší návštěvy nebyla ještě pitná. Po krátkém zastavení u vodního zdroje jsme pokračovali na hrad Lukov, o němž se spoustu informací dozvíte v mém dalším článku, tak si jej nezapomeňte ve volné chvíli přečíst.

Lukov - studánka Rudolfa Petrly

Kompletní fotogalerii najdete zde

https://jirkacek1.rajce.idnes.cz/Lukov_-_studanka_Rudolfa_Petrly/

Historie :

Studánka Rudolfa Petrly byla obnovena v roce 2012 členy Spolku přátel hradu Lukova.

Historie čerpána z webu

http://www.estudanky.eu/6711-studanka-rudolfa-petrly

Studánka Rudolfa Petrly u Lukova nemá turistickou známku.

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Doporučený článek

Proč si vybrat dřevěné žaluzie


Turistův ráj

Turisticka mydla


Statistiky

Online: 5
Celkem: 422593
Měsíc: 14122
Den: 550