Jdi na obsah Jdi na menu
 


Autem cestou necestou

Příspěvky

Jak jsme navštívili mokrosuchý Slavkov u Brna

Vánoční svátky do naší rodiny vždy přinesly nejen kýženou pohodu a společně strávené chvíle, ale také spoustu různých dárečků. Jednoho roku vousatý muž v červeném obleku pod zeleným stromečkem nechal ležet obálku s poukazem na pobyt v Kyjovském pivovaru, na který jsme se pochopitelně velmi těšili. Termín jsme si vybrali na začátek dubna, kdy jsme předpokládali, že nám bude přát jarní počasí, bohužel jsme se velice spletli. Po třech měsících konečně nastal den D, kdy jsme opustili hanáckou placku a vyrazili do kouzelné krajiny Slovácka. Naši prohlídku Kyjova nám bohužel ztěžoval vytrvalý déšť, ale i přes nepříjemné chladné počasí a neustále padající kapky vody jsme ve městě shlédli všechny naplánované zajímavosti, včetně zámku Milotice a Bukovanského mlýna. Třetí den po snídani jsme si sbalili věci, opustili pokoj a poté jsme odevzdali klíče v recepci. Vzápětí jsme dali vale nejen Kyjovskému pivovaru, ale také deštěm zmáčenému městu Kyjov. Naším dalším cílem se staly Žarošice a poté město Slavkov u Brna. Další řádky pak popisují naše dobrodružství na těchto dvou místech. 

 
14. 10. 2020 | Rubrika: Autem cestou necestou | Komentářů: 0

Jak jsme na zámku Milotice přivoněli k levanduli

Vánoční svátky do naší rodiny vždy přinesly nejen kýženou pohodu a společně strávené chvíle, ale také spoustu různých dárečků. Jednoho roku vousatý muž v červeném obleku pod zeleným stromečkem nechal ležet obálku s poukazem na pobyt v Kyjovském pivovaru. Po třech měsících konečně nastal den D, kdy jsme opustili hanáckou placku a vyrazili do kouzelné krajiny Slovácka. Přes nepříjemné chladné počasí a neustále padající kapky vody jsme ve městě shlédli všechny naplánované zajímavosti a tak jsme se mohli spokojeně v hotelu Kyjovský pivovar. Druhý den jsme ráno v hotelu posnídali a protože stále lilo jako ze zahradnické konve zelené barvičky s bílými květy, tak jsme lenošili na pokoji až do pravého poledne. 

 
11. 10. 2020 | Rubrika: Autem cestou necestou | Komentářů: 0

Jak jsme v Kyjově hledali památky mezi kapkami deště

Vánoční svátky do naší rodiny vždy přinesly nejen kýženou pohodu a společně strávené chvíle, ale také spoustu různých dárečků. Jednoho roku vousatý muž v červeném obleku pod zeleným stromečkem nechal ležet obálku s poukazem na pobyt v Kyjovském pivovaru, na který jsme se pochopitelně velmi těšili. Termín jsme si vybrali na začátek dubna, kdy jsme předpokládali, že nám bude přát jarní počasí, bohužel jsme se velice spletli. Po třech měsících konečně nastal den D a my jsme opustili hanáckou placku a vyrazili do kouzelné krajiny Slovácka. Cesta po dálnici proběhla rychle a následně jsme bez problémů dojeli po okresních silnicích až městečka Ždánice, v němž jsme měli v plánu shlédnout dvě památky. Další řádky pak popisují náš první den z víkendového pobytu v Kyjově.

 
10. 10. 2020 | Rubrika: Autem cestou necestou | Komentářů: 0

Jak jsme byli v Modré pokropeni živou vodou

Na závěr září jednoho roku jsme si naplánovali výlet do okolí Uherského Hradiště, kde jsme navštívili poměrně hodně zajímavých míst. Hlavním důvodem cesty na Slovácko byla expozice Živá voda v obci Modrá, kde jsme pár let předtím shlédli sousední skanzen plný archaických staveb, ale vodní muzeum zde tehdy ještě nestálo. Samozřejmě nezůstalo jen u těchto expozic, nýbrž jsme si k nim přidali další turistické cíle. Další řádky pak popisují celý náš výlet. 

 
5. 10. 2020 | Rubrika: Autem cestou necestou | Komentářů: 0

Jak jsme v Oslavanech hráli hry s permoníky

Jižní Morava se stala cílem mnoha našich jednodenních výletů či několika delších dovolených. Do tohoto malebného místa naší země jsme také pravidelně jezdili za našimi příbuznými, kteří pobývali v Moravském Krumlově a nedaleké vesnici Dobřínsko. Díky nezkaleným vzájemným vztahům jsme na pomezí Jižní Moravy a Vysočiny jezdívali celkem často a jednoho takového rodinného výletu jsme využili k návštěvě města Oslavany. Další řádky popisují celé naše dobrodružství v Oslavanech.

 
9. 7. 2020 | Rubrika: Autem cestou necestou | Komentářů: 0

Jak jsme v Brně osedlali traktor a vylezli na komín

Brno má na svém území tolik památek, zajímavostí a turistických cílů, že je absolutně nemožné poznat je všechny v rámci jedné, dvou či pěti návštěv. Proto jsme do tohoto velikého jihomoravského města přijeli tolikrát, že by to člověk nespočítal na prstech jedné ruky. Při jednom z mnoha navštívení Brna jsme zavítali do jeho částí Slatina, Černovice a Komárov, kde jsme postupně poznali několik zajímavých míst. Další řádky popisují celý náš výlet. 

 
30. 6. 2020 | Rubrika: Autem cestou necestou | Komentářů: 0

Jak jsme hledali kešky ve Vyškově a okolí

Období letních prázdnin se významně přiblížilo k začátku své poslední čtvrtiny a my jsme se rozhodli vyslyšet přání našeho synka, který chtěl podniknout takzvaný geovýlet. Pro nás to v podstatě znamenalo navštěvovat místa, na nichž se ukrývaly menší či větší schránky s papírovým zápisníkem, přičemž některé z nich obsahovaly i zajímavé předměty. Nechtělo se nám jezdit nijak daleko a navíc nás pracovní povinnosti donutily zamířit do Vyškova, takže jsme spojili příjemné s užitečným. Následující řádky popisují celý náš geocachingový výlet.

 
15. 6. 2020 | Rubrika: Autem cestou necestou | Komentářů: 0

Jak jsme v Brně navštívili Královo Pole a Žabovřesky

Brno má na svém území tolik památek, zajímavostí a turistických cílů, že je absolutně nemožné poznat je všechny v rámci jedné, dvou či pěti návštěv. Proto jsme do tohoto velikého jihomoravského města přijeli tolikrát, že by to člověk nespočítal na prstech jedné ruky. Při jednom z mnoha navštívení jsme zavítali do brněnských městských částí Královo Pole a Žabovřesky, přičemž jsme celý výlet zakončili v Technickém muzeu. Další řádky popisují celý náš zimní výlet do jihomoravské metropole.

 
11. 6. 2020 | Rubrika: Autem cestou necestou | Komentářů: 0

Jak jsme navštívili Bohutice a pak nás přivítal Miroslav

Jeden podzimní den jsme z rodinných důvodů odjeli k našim příbuzným do Moravského Krumlova a když jsme svou návštěvu ukončili, vyvstala otázka, jak naložíme s volným odpoledním časem. Domů se nám ještě nechtělo a počasí nám docela přálo, jenže samotné město Moravský Krumlov jsme měli již prochozené skrz naskrz. Pohled do mapy nám pak prozradil dvě bílá místa, jenž naše nohy ještě neprošlapaly a které se nacházely jen pár kilometrů od nás. Prvním z nich byla obec Bohutice, obklopená sady s meruňkami a vinnou révou a druhým městečko Miroslav, kam jsme zamířili následovně. Shodou okolností stál na obou místech zámek a nejprve jsme navštívili ten v Bohuticích, před nímž jsme zaparkovali naše auto. Další řádky popisují naše jihomoravské putování. 

 
5. 5. 2020 | Rubrika: Autem cestou necestou | Komentářů: 0

Jak jsme ve Slezsku dobyli Bastilu

Na jaře jednoho roku jsme využili lákavé nabídky našeho oblíbeného slevového portálu a zakoupili jsme si pobyt penzionu Kamenec, nacházející se v Jilešovicích nedaleko města Hlučín. Termín jsme si vybrali na polovinu června, kdy jsme předpokládali, že nám bude přát počasí, což se nám nakonec splnilo. Během prvního dne jsme se toulali hlavně po Hlučíně a nejbližším okolí, ten druhý jsme vyrazili ještě blíže k hranicím s Polskem a pronikli také na území našich severních sousedů. Třetí den ráno jsme sympatický penzion po snídani opustili a vydali se na zpáteční cestu domů do Olomouce, přičemž jsme se samozřejmě zastavili na několika zajímavých místech. Následující řádky popisují třetí den dovolené ve Slezsku.

 
30. 4. 2020 | Rubrika: Autem cestou necestou | Komentářů: 0


 


Doporučený článek

Proč si vybrat dřevěné žaluzie


Turistův ráj

Turisticka mydla


Statistiky

Online: 4
Celkem: 436566
Měsíc: 15893
Den: 592