Jdi na obsah Jdi na menu
 


Česká Ves - ranč Orel

Areál ranče Orel se rozkládá na cca 10 ha půdy v podhůří jesenických kopců a stojí na samotě v srdci CHKO Jeseníky, obklopený voňavými zelenými lesy i zurčícími potůčky. A přesto není odříznutý od civilizace, protože do okresního města Jeseník je to pouze 6 km. Areál je zároveň vhodný pro soukromé i firemní akce. Ubytovací kapacita je v letních měsících až 55 lůžek a prostory bufetu jsou dostatečně velké. Pro firmy lze uspořádat program dle přání zákazníka. Novinkou ranče je přírodní koupací jezírko, které je pouze pro ubytované, takže nebudete rušeni veřejností. Dále se tu nachází lanové centrum, adrenalinový park, můžete se projet na koních nebo terénních čtyřkolkách. Po požáru v roce 2013 dostaly budovy ranče nový moderní styl.

article preview

Ranč Orel u obce Česká Ves jsme navštívili během letního pobytu na chalupě u babičky v Benkově u Dlouhomilova, kdy jsme procestovali mnoho míst v pohoří Jeseníků. Po příjezdu do České Vsi jsme odbočili z frekventované hlavní silnice na úzkou asfaltku, která nás skoro po dvou kilometrech dovedla až do areálu ranče a vzápětí jsme projeli kolem stylových dřevěných budov saloonu, které později shořely do základů. Poté jsme zaparkovali na plácku u výběhu pro koně a zamířili do adrenalinového parku, kde se nacházelo mnoho více či méně šílených atrakcí, které jsme si mohli vyzkoušet.

Česká Ves - ranč Orel -budovy hotelu a restaurace před požárem Česká Ves - ranč Orel - budova saloonu před požárem

Nejvíce nás upoutala nepřehlédnutelná věž, na které jsme si mohli prověřit své lezecké schopnosti na šesti horolezeckých cestách různé obtížnosti anebo na provazové síti. Ani nás nenapadlo na něco takového lézt a už vůbec jsme se nechtěli sklouznout po laně na protější stožár. Raději jsme našemu nejmenšímu členu výpravy koupili k svátku skákání na bungee trampolíně, nicméně po pěti minutách zavěšení na gumových lanech toho měla plné zuby a tak byla ráda, když čas vyměřený pro tuto zábavu uplynul.

Česká Ves - ranč Orel - lezecká stěna Česká Ves - ranč Orel - skákání na gumovém laně

Potom jsme se chvíli koukali na lukostřelbu a na rozdíl od lezení po věži jsme o této aktivitě přemýšleli, ale nakonec jsme tětivy nenatáhli. Namísto toho jsme se po štěrkové cestě vydali k zmíněným dřevěným budovám, zatímco se kolem areálu proháněli šílenci na čtyřkolkách. Kousek od nás pod lesem jsme spatřili několik chatek v řadě, v kterých bylo možné strávit zajímavou dovolenou. Když jsme dorazili k hlavním budovám, prošli jsme mezi saloonem s nabídkou jídel a dalším ubytovacím zařízením a ocitli se na jakémsi dlážděném nádvoří. Z jedné strany bylo obehnané zastřešeným posezením, kde u stolů posedávalo několik hostů a na opačné straně byl již zmíněný saloon.

Česká Ves - ranč Orel - střelba z luku Česká Ves - ranč Orel - ubytovací chatky

Na verandě jsme našli saně, na kterých se děti vyfotili a pak jsme vešli dovnitř restaurace. U výčepu jsme si koupili známku a získali razítko do památníku, ale jelikož nás čekala večeře na chalupě, nabídky jídel v atraktivním prostředí jsme nevyužili. Po chvilce jsme vyšli ven na prašnou ulici a pomalu se vrátili k autu, kterým jsme vzápětí odjeli zpět na chalupu. Vzhledem k tomu, že tento adrenalinový park nedaleko města Jeseník postihl o čtyři roky později požár a část budov ranče shořela, tak jsme byli rádi, že jsme jej poznali ještě ve staré podobě. Chcete-li vědět, co všechno jsme předtím viděli, vyhledejte si v sekci Velké povídání o výletech příspěvek s názvem Jak jsme unikli čertům a vylezli na Zlatý Chlum.

Česká Ves - ranč Orel - nádvoří u občerstvení Česká Ves - ranč Orel - výčep restaurace před požárem

Kompletní fotogalerii najdete zde

https://jirkacek1.rajce.idnes.cz/Ceska_Ves_-_ranc_Orel/

Historie :

Areál ranče Orel se rozkládá na cca 10 ha půdy v podhůří jesenických kopců a stojí na samotě v samotném srdci CHKO Jeseníky, obklopený voňavými zelenými lesy i zurčícími potůčky. A přesto není odříznutý od civilizace, protože do okresního města Jeseník je to pouze 6 km. Areál je zároveň vhodný pro soukromé i firemní akce. Ubytovací kapacita je v letních měsících až 55 lůžek a prostory bufetu jsou dostatečně velké. Pro firmy lze uspořádat program dle přání zákazníka. Novinkou ranče je přírodní koupací jezírko, které je pouze pro ubytované, takže nebudete rušeni veřejností. Dále se tu nachází lanové centrum, adrenalinový park, můžete se projet na koních nebo terénních čtyřkolkách. Po požáru v roce 2013 dostaly budovy ranče nový moderní styl.

Historie čerpána z webu

http://www.ranc-orel.cz/

Ranč Orel Česká Ves je držitelem turistické známky č.1118.

https://www.turisticke-znamky.cz/znamky/ranc-orel-ceska-ves-c1118

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Doporučený článek

Proč si vybrat dřevěné žaluzie


Turistův ráj

Turisticka mydla


Statistiky

Online: 9
Celkem: 423027
Měsíc: 14283
Den: 551