Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kostelany - westernový ranč a městečko

Jedinečný ranč Kostelany byl původně postaven pro chov koní a milovníky westernu a country. Nachází na území nádherného přírodního parku Chřiby a nabízí pobyty s tematikou divokého západu, 2 bowlingové dráhy, westernové divadlo, restauraci a wellness i fitness centrum.

article preview

V nádherné krajině CHKO Chřiby v malé obci Kostelany jsme v rámci firemní akce navštívili místní ranč, jenž na nás dýchl atmosférou divokého západu, tak jak jsme ji znali z dobrodružných filmů či knih. Když jsme na ranč dojeli, tak jsme naše zelené korejské auto nechali na bezplatném parkovišti a vydali se do budovy saloonu, kde jsme se zúčastnili prezentační akce naší firmy a prohlédli si nové výrobky různých značek.

Kostelany - westernový ranč a městečko - pohled z ranče na obec Kostelany - westernový ranč a městečko - restaurace

Firma myslela i na naše děti, pro které byla na ranči připravena různá zábava a tak se naše ratolesti projeli v kryté hale na koni, plnili rozličné úkoly nebo si zahráli v divadelní hře spolu s Indiánkami. Všichni jsme pak sledovali vystoupení kovboje na koni a jeho umění s kolty. Strávili jsme zde asi čtyři hodiny, během kterých jsme se prošli celým areálem westernového městečka, v němž to vypadalo jako na divokém západě.

Kostelany - westernový ranč a městečko - soutěž pro děti Kostelany - westernový ranč a městečko - kovboj na koni

Prohlédli jsme si třeba hotel Crazy Mary, nabízející stylové a komfortně zařízené dvoulůžkové pokoje a apartmány, v němž byl každý pokoj originální a odlišný od ostatních. Nechyběl zde tradiční saloon, poštovní budova a samozřejmě nezbytná banka. Místní aquacentrum jsme sice nevyužili, ale prohlédli jsme si koně amerického plemene Quarter Horse, které zde majitelé chovali od roku 1999.

Kostelany - westernový ranč a městečko - restaurace Kostelany - westernový ranč a městečko - saloon

Na ranči Kostelany, jenž byl původně postaven pro chov koní a milovníky westernu a country, se nám docela líbilo, ale zdejší areál se nedal srovnávat s jinými westernovými městečky, neboť v Boskovicích či na Šiklově mlýně nás to bavilo daleko více. V době naší návštěvy ještě ranč Kostelany neměl turistickou známku, kterou jsme si nechali poslat o pár let později od výrobce z Rýmařova. Když akce naší firmy skončila, tak jsme odjeli do Bučovic na prohlídku zámku, o němž se dočtete v jiném článku.

Kostelany - westernový ranč a městečko - budova Kostelany - westernový ranč a městečko - projížďka na koni Kostelany - westernový ranč a městečko - kovboj

Kompletní fotogalerii najdete zde

https://jirkacek1.rajce.idnes.cz/Kostelany_-_westernovy_ranc_a_mestecko/

Historie :

Jedinečný ranč Kostelany byl původně postaven pro chov koní a milovníky westernu a country. Nachází na území nádherného přírodního parku Chřiby a nabízí pobyty s tematikou divokého západu, 2 bowlingové dráhy, westernové divadlo, restauraci a wellness i fitness centrum.

Apartmány, apartmá i pokoje jsou individuálně zařízené a vybavené dřevěným nábytkem. Ve všech najdete posezení, TV, psací stůl, šatní skříň a koupelnu. K některým pokojům a apartmá patří také terasa, balkon a pohovka. V apartmánech dále najdete kompletně vybavenou kuchyň, balkon a posezení s pohovkou. Ranč Kostelany má vlastní bezplatné parkoviště a zdarma je dostupné také Wi-Fi.

Po jídle z nabídky westernové restaurace Saloon, podávající svá menu formou bufetu i à la carte, můžete relaxovat u drinku na střešní terase. Součásti Ranče Kostelany je aquacentrum s krytým bazénem, ​​vířivkou, saunou a masážemi. Věnovat se můžete rovněž šipkám, kulečníku, tenisu nebo cyklistice. Pronájem jízdních kol nebo výuka jízdy na koni jsou k dispozici na požádání.

Historie čerpána z webu

http://www.kostelany.cz/ 

Westernový ranč Kostelany je držitelem turistické známky č.1954.

https://www.turisticke-znamky.cz/znamky/ranc-kostelany-kromeriz-c1954

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Doporučený článek

Proč si vybrat dřevěné žaluzie


Turistův ráj

Turisticka mydla


Statistiky

Online: 5
Celkem: 437286
Měsíc: 16091
Den: 634