Jdi na obsah Jdi na menu
 


TZ 162 : ZOO Ostrava

Zoo Ostrava byla založena v roce 1951 a s rozlohou 100 hektarů je druhou největší v republice. Zvířata zde žijí v lesoparku, v němž postupně vznikají nové pavilony, velké přírodní výběhy, průchozí expozice. Mezi populární expozice patří Safari asijských kopytníků, Amazonie nebo Mokřady. Nechybí ani řada herních koutků pro děti, stovky laviček k odpočinku, desítky odpočinkových míst či klidové zóny. Součástí zoo je Botanický park s 6 km naučných stezek unikátním botanickým prostředím, nespočtem vzácných rostlin nebo největší kolekcí rododendronů a azalek u v České republice a na Slovensku. Od roku 2016 je zoo zapojena do systému podpory projektů na ochranu přírody prostřednictvím příspěvku ze vstupného. Zahrada disponuje také výukovým centrem nebo restaurací. Samozřejmostí jsou také komentovaná krmení zvířat nebo noční prohlídky.​

article preview

TZ 162 : ZOO Ostrava

Ostrava má na svém území tolik památek, zajímavostí a turistických cílů, že bylo absolutně nemožné všechny poznat za jednu, tři nebo i pět návštěv. Také my jsme do tohoto rozlehlého města přijeli tolikrát, že by to člověk nespočítal na prstech jedné ruky. ZOO v Ostravě jsme poprvé navštívili v rámci listopadového výletu roku 2008. Zelené korejské auto jsme nechali na parkovišti před vchodem do zoologické zahrady a pak jsme zamířili do pokladny, v níž jsme koupili vstupenku a také turistickou známku. Nezapomněli jsme ani na krmení pro zvířata a pak jsme již vyrazili na prohlídku. Zamračené a deštivé počasí zrovna nepřispívalo k pohodové procházce mezi pavilony, ale vše jsme si poctivě prošli a poznali několik nových zvířat, které jsme v jiných zoologických zahradách dosud neviděli. Během prohlídky jsme naštěstí téměř nezmokli, ale celkově na nás ZOO neudělala moc dobrý dojem. Bylo zde několik prázdných klecí a mříže na nich se nám nelíbily vůbec. Nicméně vybavení areálu zoo se rok od roku stále zlepšuje a modernizuje, aby se zde zvířata a lidé cítili pořád lépe a lépe, takže jsme si předsevzali, že se sem určitě zase jednou vrátíme. Když jsme vyšli ze ZOO ven, odjeli jsme na oběd, po němž jsme navštívili expozici miniatur Miniuni.

Podruhé jsme druhou největší zoologickou zahradu v ČR navštívili o 6,5 roku později. Místo na podzim jsme sem zavítali brzy zjara, kdy se zrovna budoval nový vchod a parkoviště. Stříbrné francouzské auto jsme tedy nechali na placeném vedlejším parkovišti a vydali se k náhradnímu vchodu s pokladnou. Koupili jsme vstupenku, získali dvě razítka do památníku a pak jsme se již vydali na obhlídku zvířat. Byli jsme zvědavi, co se zde za ty léta změnilo. Proklouzli jsme kolem statku s domácími zvířaty a několik desítek minut jsme se následně procházeli prostorem vylepšené ZOO. Když se prohlídka blížila ke konci, museli jsme konstatovat, že se ostravská zoologická zahrada opravdu změnila k lepšímu. Od nejzazšího pavilonu jsme se pak vrátili ke statku, kde jsme se prošli mezi kozami a ovcemi a některé z nich si pohladili. Potom jsme okolo výběhu pro jeleny a komplexu pěti voliér zamířili k východu ze zoo. Po chvilce jsme přišli k autu a odjeli jsme domů do Olomouce.

Návštěvy : 1.11.2008, 7.3.2015

Další informace najdete zde :

ZOO Ostrava

Jak jsme v Ostravě pokořili Emu a pak zašli do ZOO

Jak jsme v Ostravě viděli celý svět a nejen to - článek se připravuje

Současná verze TZ 162 získána 16.3.2024 zasláním od výrobce z Rýmařova

Turistická známka 162 ZOO Ostrava 3. verze

Druhá verze TZ 162 získána 1.11.2008 v pokladně ZOO Ostrava

Turistická známka 162 ZOO Ostrava 2. verze 

První verze TZ 162 získána 26.2.2008 v aukci Aukro

Turistická známka 162 ZOO Ostrava 1. verze

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Doporučený článek

Proč si vybrat dřevěné žaluzie


Turistův ráj

Turisticka mydla


Statistiky

Online: 7
Celkem: 440054
Měsíc: 16777
Den: 559