Jdi na obsah Jdi na menu
 


Proč si vybrat dřevěné žaluzie

Cestování za turistickým známkami do větších vzdáleností od našeho bydliště vyžadovalo sehnat si ubytování v daném místě. Za těch několik let jsme vystřídali hotely různých kvalit, menší či větší penziony a když nás cestovalo víc, objednali jsme si rovnou celou chalupu. Jedna z nich měla krásná dřevěná okna a na nich namontované žaluzie ze stejného materiálu, a protože se nám tohle přírodní spojení líbilo, začali jsme uvažovat o tom, že si totéž pořídíme na naši chalupu v podhůří Jeseníků. Když jsme se z dovolené vrátili domů, rozběhli jsme hledání na internetu takovým způsobem, že se nám o žaluziích začalo zdát a dokonce jsme našim snům dali název kalkulačka oken.

article preview

Cestování za turistickým známkami do větších vzdáleností od našeho bydliště vyžadovalo sehnat si ubytování v daném místě. Za těch několik let jsme vystřídali hotely různých kvalit, menší či větší penziony a když nás cestovalo víc, objednali jsme si rovnou celou chalupu. Jedna z nich měla krásná dřevěná okna a na nich namontované žaluzie ze stejného materiálu, a protože se nám tohle přírodní spojení líbilo, začali jsme uvažovat o tom, že si totéž pořídíme na naši chalupu v podhůří Jeseníků. Když jsme se z dovolené vrátili domů, rozběhli jsme hledání na internetu takovým způsobem, že se nám o žaluziích začalo zdát a dokonce jsme našim snům dali název kalkulačka oken.

dřevěná okna  dřevěná okna

Velmi zajímavou nabídku jsme objevili na stránkách https://www.knall.cz/ , kde jsme se také dozvěděli spoustu zajímavých informací. Například jsme si přečetli, že dřevěné žaluzie vyrobené na míru jsou kromě vkusného vzhledu a praktičnosti také vysoce účinné při ochraně interiéru před slunečním zářením a horkem. Líbilo se nám, že dřevěné žaluzie nabízejí přirozený, teplý vzhled a jsou často odolnější než jejich syntetické protějšky. Dřevo má přirozené izolační vlastnosti, které mohou pomoci udržet teplo v místnosti, ale obecně jsou rozdíly v energetické účinnosti oproti jiným materiálům minimální. Zaujalo nás, že ovládání může být manuální, pomocí provázků, nebo automatické, díky elektrickým mechanismům nebo dokonce integrované se systémy chytré domácnosti a potěšila nás rozmanitost nabízených barev, od přírodních povrchových úprav dřeva přes lazury až po laky.

dřevěná okna dřevěná okna

Výhodou dřevěné rolety je také to, že působí velmi dekorativně nejen zevnitř, ale i zvenčí a zdobí tak vzhled fasády domu. Novinkou jsou dřevěné žaluzie šíře 65mm. Širší lamely znamenají, že když žaluzie nastavíme do otevřené polohy, je mezi lamelami více místa, a tím se do interiéru dostává více světla. Jejich výhodou je bezesporu kompaktnější provedení - ve složené poloze (vytažené) zaberou méně místa díky tomu, že lamely jsou širší, takže jich potřebujete méně. Menší objem znamená, že dřevěné žaluzie lze použít i s nízkým nadpražím, což při menších šířkách lamel často nebylo možné. Rozmanitost šířek ovlivňuje hmotnost žaluzií, a tím i způsob obsluhy a montáže. Žaluzie s lamelami o šířce 25 mm lze namontovat na stěnu a strop, ale i na rám okna. Díky použití bočních vodítek žilek je zamezeno nevzhlednému efektu trčících lišt ze skla při montáži na rám okna.

dřevěná okna dřevěná okna

Rolety se širšími lamelami (50 mm a 65 mm) se zase doporučuje montovat na stěnu nebo strop. Dřevěné žaluzie jsou dekorativním prvkem, který si získává stále větší oblibu. Tento typ výrobků se v našich domácnostech objevuje stále častěji, protože oceňujeme jejich estetiku a funkčnost. Výběr dřevěných žaluzií je perfektním řešením pro ty, kteří oceňují přírodní krásu. Dřevo jako přírodní materiál přináší do místnosti teplo a útulnost a zároveň je mimořádně univerzální - žaluzie z tohoto materiálu se skvěle hodí do každého interiéru. A navíc jsou zcela ekologické, což se nám jako milovníků přírody hodilo. Pokud si chcete také dobře vybrat, doporučuji navštívit stránky https://www.knall.cz/ a dozvíte se víc.

dřevěné žaluzie https://img43.rajce.idnes.cz/d4302/18/18021/18021484_595a8a33ff2243afe091e33e47e62274/images/okna1.jpg?ver=0

Fotohttps://www.knall.cz/

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Doporučený článek

Proč si vybrat dřevěné žaluzie


Turistův ráj

Turisticka mydla


Statistiky

Online: 6
Celkem: 438727
Měsíc: 16771
Den: 817