Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jaké cestovní pojištění vybrat? Co rozhoduje o ceně?

Každý správný cestovatel by měl ještě před začátkem dovolené v zahraničí myslet i různá rizika, které sebou cestování bohužel přináší a využít srovnání cestovního pojištění, jelikož neštěstí nechodí po horách, ale po lidech. A když se lidé vydají na hory, riziko výrazně vzrůstá a stačí chvilka nepozornosti a úraz je na světě. Pokud se něco takového stane třeba v Krkonoších nebo Jeseníkách, stačí zavolat horskou službu a doufat, že vše dobře dopadne. Výlohy za takovou pomoc pak jednoduše pokryje modrá kartička pojištěnce EHIC neboli Evropský průkaz zdravotního pojištění. Jenže tato kartička platí jen v určitých zemích a pro ošetření ve státních zdravotnických zařízeních, takže nezodpovědného turistu může potkat neštěstí v neštěstí.

article preview

Každý správný cestovatel by měl ještě před začátkem dovolené v zahraničí myslet i různá rizika, které sebou cestování bohužel přináší a využít srovnání cestovního pojištění, jelikož neštěstí nechodí po horách, ale po lidech. A když se lidé vydají na hory, riziko výrazně vzrůstá a stačí chvilka nepozornosti a úraz je na světě. Pokud se něco takového stane třeba v Krkonoších nebo Jeseníkách, stačí zavolat horskou službu a doufat, že vše dobře dopadne. Výlohy za takovou pomoc pak jednoduše pokryje modrá kartička pojištěnce EHIC neboli Evropský průkaz zdravotního pojištění. Jenže tato kartička platí jen v určitých zemích a pro ošetření ve státních zdravotnických zařízeních, takže nezodpovědného turistu může potkat neštěstí v neštěstí.

Istanbul v noci

Na takové riziko vždy myslel člen našich výprav, cestovatel a nadšený hledač ukrytých schránek neboli hráč geocachingu. Za keškami se vydal do spousty evropských zemí a nejčastěji navštívil Slovensko, Rakousko, Německo, Polsko, Velkou Británii či Maďarsko. Méně často pak zavítal do Slovinska, kde zdolal nejvyšší horu této země Triglav, dále se vydal do Rumunska a kešky lovil v Bukurešti či Brašově nebo strávil prodloužený víkend v hlavním městě Dánska. Pokaždé si uzavřel nějaké cestovní pojištění, které si vybral podle toho, do jaké země cestoval. Ve zmíněných evropských státech vybral většinou menší rozsah pokrytí a díky kalkulačce během několika minut zjistil cenu potřebného cestovního pojištění.

řím

Aby se vyhnul spoluúčasti či příplatkům za případnou nemocniční péči nebo za škodu způsobenou třetí osobě někde mimo Evropu, zvolil si pojištění s co největším rozsahem. Opět mu v tom pomohla jednoduchá kalkulačka, do které zadal svůj věk, základní údaje o druhu cesty a délku pobytu a pak si už jen vybíral z nabídky různých českých pojišťoven. S klidným srdcem a myslí mohl procestovat Tunisko, Turecko, Srbsko anebo strávit Silvestr v Arménii. Svůj pobyt a lovení keší si tak náležitě užil a během návratu do vlasti nemusel řešit zpoždění či zrušení letu a ztrátu zavazadel na letišti, neboť i tohle jeho vybraná pojistka zahrnovala, včetně připojištění storna zájezdu, kdyby přes odjezdem do zahraničí onemocněl. Zkrátka jistota je jistota….

arménské hory

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Doporučený článek

Proč si vybrat dřevěné žaluzie


Turistův ráj

Turisticka mydla


Statistiky

Online: 12
Celkem: 438610
Měsíc: 16695
Den: 807