Jdi na obsah Jdi na menu
 


Karolinka - ski areál

Skiareál Karolinka naleznete na okraji města Karolinka, které se nachází v malebném prostředí Valašska, zasazené do údolí mezi hřebeny Vsetínských vrchů a Javorníků. Svah je pravidelně upravován, je naprosto ideální pro vyznavače carvingového lyžování a dokonce byl homologován pro národní lyžařské závody. Areál nabízí vysokokapacitní vlek s hlavní sjezdovkou v délce 1000 m a je určen spíše pro náročnější a sportovní lyžaře, jelikož se na svahu střídají prudší a mírnější pasáže. Zajímavostí sjezdovky je objízdný úsek, který méně zdatným lyžařům umožňuje vyhnout se nejprudší částem. Skiareál Karolinka nabízí zasněžovaný snowpark s velkým a malým skokem, několika bednami a dalšími originálními překážkami. 

article preview

Beskydy se staly jednou z našich nejoblíbenějších destinací, kam jsme se velice rádi vraceli, jelikož nás zdejší drsná a zároveň krásná krajina naprosto okouzlila. Občas jsme na československé pomezí z Olomouce vyrazili na jednodenní výlet, ale strávili jsme zde i pár celotýdenních dovolených, které nám daly více času pro důkladnější prozkoumání tohoto kouzelného pohoří. Jednoho roku jsme si na sedm dní pronajali luxusní srub v kanadském stylu, který si jeho majitel postavil na zelené louce teprve nedávno a tak dřevěný domek ještě voněl novotou. Dovolenou jsme si naplánovali na začátek letních prázdnin, kdy se rozlehlá obec Velké Karlovice stala na jeden týden naším novým domovem, z něhož jsme každé ráno po vlastními silami připravené snídani vyráželi na výlety po bližším i vzdálenějším okolí.

065 - Velké Karlovice - naše ubytování ve srubu 03 065 - Velké Karlovice - naše ubytování ve srubu 07

Úvodní dva dny dovolené panovalo velké vedro, kdy teploměr úspěšně atakoval třicetistupňovou hodnotu, takže jsme přivítali, když se v noci na Valašsko přihnaly bouřky. Třetí den pobytu se nám hned lépe dýchalo a vzduch se ochladil natolik, že jsme si dokonce museli obléci bundy. Negativním faktem ochlazení bylo to, že celé dopoledne propršelo a tak jsme jej strávili ve srubu u vědomostních stolních her. Pak jsme si uvařili oběd a když konečně přestal padat déšť, vyrazili jsme na výlet do Karolinky. Prvním cílem v tomto valašském městě byl ski areál s obrovským parkovištěm pro 200 automobilů, na němž jsme nechali odpočívat i náš stříbrný povoz a šli se podívat na kilometr dlouhou sjezdovku s vysokokapacitním vlekem, který v zimě využívali hlavně zkušenější lyžaři.

011 - Karolinka - ski areál 02 - restaurace U vleku a sjezdovka 011 - Karolinka - ski areál 04 - sjezdovka

Zdejší svah totiž získal homologaci pro národní závody a tak rozhodně nepatřil k jednoduchým sjezdovkám, přesto se na něj údajně mohou vydat i méně zdatní lyžaři díky objížďce, která jim umožňuje vyhnout se nejprudší částem. Jak už bylo zmíněno, díky bouřce se vzduch ochladil, nicméně v červenci samozřejmě nemrzlo, takže nejdelší sjezdovka v Beskydech zela prázdnotou. Do svahu se nám šplhat nechtělo a proto jsme snowpark prohlédli pouze zespodu, což nám nezabralo mnoho času. Po dešti se na zelené trávě třpytily kapky vody, což nám vzdáleně připomínalo lesknoucí se bělostný sníh, ale při pohledu na odpočívající sněžná děla vedle restaurace pod svahem jsme se zase vrátili do reality všedního dne. Ovšem ten zelený domeček uprostřed sjezdovky vypadal zvláště i v létě.

011 - Karolinka - ski areál 07 - sjezdovka 011 - Karolinka - ski areál 06 - sjezdovka

Pak jsme chvíli přemýšleli, jestli nevstoupíme do útrob restaurace U vleku, jež měla dobré hodnocení a vypadala pěkně, ale neučinili jsme tak, protože jsme před chvílí obědvali. Místo posedávání v hospodě jsme tedy nasedli do auta, jímž jsme odjeli k informačnímu centru a muzeu sklářství v jednom, o němž však již pojednává jiný můj článek, tak si jej ve volné chvíli také přečtěte. Jak probíhal třetí den naší dovolené na Valašsku, to se dozvíte v sekci Velké povídání o výletech, kde je pro vášnivé čtenáře připraven cestopis s názvem Jak jsme v červenci navštívili Karolinku a Nový Hrozenkov. Pokud jste tato místa také navštívili, můžete pod článek připojit svůj komentář a podělit se tak o své vlastní zážitky. Děkujeme, pomůžete zároveň ostatním turistům získat aktuální informace z daných míst.

011 - Karolinka - ski areál 01 - restaurace U vleku 011 - Karolinka - ski areál 03 - restaurace U vleku

Kompletní fotogalerii najdete zde

https://www.rajce.idnes.cz/jirkacek1/album/karolinka-ski-areal​

Historie :

Skiareál Karolinka naleznete na okraji města Karolinka, které se nachází v malebném prostředí Valašska, zasazené do údolí mezi hřebeny Vsetínských vrchů a Javorníků. Svah je pravidelně upravován, je naprosto ideální pro vyznavače carvingového lyžování a dokonce byl homologován pro národní lyžařské závody. Areál nabízí vysokokapacitní vlek s hlavní sjezdovkou v délce 1000 m a je určen spíše pro náročnější a sportovní lyžaře, jelikož se na svahu střídají prudší a mírnější pasáže. Zajímavostí sjezdovky je objízdný úsek, který méně zdatným lyžařům umožňuje vyhnout se nejprudší částem. Skiareál Karolinka nabízí zasněžovaný snowpark s velkým a malým skokem, několika bednami a dalšími originálními překážkami. Několikrát za sezónu se zde pořádají závody ve freestyle lyžování. Skiareál je také připraven pro večerní lyžování. Areál je dostupný vlakem, autobusem nebo autem – parkoviště u spodní stanice s kapacitou 200 aut je zdarma. Samozřejmostí je půjčovna lyží a snowboardů pro všechny věkové kategorie. V bezprostřední blízkosti areálu se také nachází restaurace U Vleku, kde se můžete občerstvit.

Historie čerpána z webu

http://www.skikarolinka.cz/

Město Karolinka je držitelem turistické známky č.1578.

https://www.turisticke-znamky.cz/znamky/mesto-karolinka-c1578

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Doporučený článek

Proč si vybrat dřevěné žaluzie


Turistův ráj

Turisticka mydla


Statistiky

Online: 12
Celkem: 439802
Měsíc: 16742
Den: 541