Jdi na obsah Jdi na menu
 


TZ 1300 : Portáš - Javorníky

Chata Portáš byla postavena v nadmořské výšce 960 metrů nad mořem roku 1932. Hotel měl již tehdy parní ústřední topení a taky elektrické osvětlení, které fungovalo díky agregátu, což jiné valašské stavby tehdy mohly jen závidět. K tomu bylo ještě k dispozici ještě útulné stylové vybavení, ze strany provozovatele prvorepubliková úcta k hostům a odpovídající služby. Není se co divit, že se hotel Portáš stal brzy vyhlášeným a vyhledávaným místem. Majitel pan Bittner v hotelu zřídil poštovnu, takže hosté plni čerstvých zážitků mohli přímo z místa pobytu posílat pohlednice. Tehdy se zde ubytovávali lyžaři, sáňkaři, ale také dámy v noblesních šatech a pánové v černých oblecích, pro které zde majitel pořádal plesy.

article preview

TZ 1300 : Portáš - Javorníky

Beskydy se staly jednou z našich nejoblíbenějších destinací, kam jsme se velice rádi vraceli, jelikož nás zdejší drsná a zároveň krásná krajina naprosto okouzlila. Jednoho roku jsme si na týden pronajali nově postavený dřevěný srub ve Velkých Karlovicích a na druhý den pobytu jsme si naplánovali návštěvu tří známých míst, mezi které patřila také horská chata Portáš na československých hranicích. Naše auto muselo zdolat šílené stoupání z Nového Hrozenkova a když jsme konečně na hřeben Javorníků vyjeli, nechali jsme povoz odpočívat na obrovském parkovišti u informačního centra Kohútka a vydali se na průzkum tohoto horského střediska. Následně jsme pěšky zamířili k chatě Portáš, která byla od parkoviště vzdálena pouhý kilometr. Kráčeli jsme podél státní hranice a zanedlouho jsme k chatě, pojmenované po valašských strážcích, dorazili. 

Návštěvy : 2.7.2016

Další informace najdete zde :

Portáš - horský hotel

Jak jsme v červenci navštívili Soláň, Kohútku a Portáš 

Současná verze TZ 1300 získána 2.7.2016 v horském hotelu Portáš

Turistická známka 1300 Portáš

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Xavier - Guest posting on your website estranky.cz

Hello.

My name is Irina. I am an expert in posting articles and texts on various websites.

Would you be interested in mutual cooperation? In fact, I have to propose you something but before starting working answer please this questionnaire in the link below: https://forms.gle/58NDRfrHg3RMdRcW7

It takes no more than 3 minutes but will clarify all the details of the project and accelerate each stage of your future partnership.

Thank you in advance for your time and I’m looking forward to a fruitful collaboration.

If you require any further information about the questionnaire or anything else, feel free to contact me.

Best regards, Irina

 


Doporučený článek

Proč si vybrat dřevěné žaluzie


Turistův ráj

Turisticka mydla


Statistiky

Online: 6
Celkem: 444624
Měsíc: 17593
Den: 543