Jdi na obsah Jdi na menu
 


Autem cestou necestou

Příspěvky

Jak jsme ve Slezsku dobyli Bastilu

Na jaře jednoho roku jsme využili lákavé nabídky našeho oblíbeného slevového portálu a zakoupili jsme si pobyt penzionu Kamenec, nacházející se v Jilešovicích nedaleko města Hlučín. Termín jsme si vybrali na polovinu června, kdy jsme předpokládali, že nám bude přát počasí, což se nám nakonec splnilo. Během prvního dne jsme se toulali hlavně po Hlučíně a nejbližším okolí, ten druhý jsme vyrazili ještě blíže k hranicím s Polskem a pronikli také na území našich severních sousedů. Třetí den ráno jsme sympatický penzion po snídani opustili a vydali se na zpáteční cestu domů do Olomouce, přičemž jsme se samozřejmě zastavili na několika zajímavých místech. Následující řádky popisují třetí den dovolené ve Slezsku.

 
30. 4. 2020 | Rubrika: Autem cestou necestou | Komentářů: 0

Jak jsme v Bělé nelovili pstruhy a prchli do Polska

Na jaře jednoho roku jsme využili lákavé nabídky našeho oblíbeného slevového portálu a zakoupili jsme si pobyt penzionu Kamenec, nacházející se v Jilešovicích nedaleko města Hlučín. Termín jsme si stanovili na polovinu června, kdy jsme předpokládali, že nám bude přát počasí, což se nám nakonec splnilo. Dokonce až příliš, protože třicetistupňová vedra jsme si opravdu nepřáli, ale na druhou stranu nepršelo ani jeden ze tří dnů, takže jsme stihli navštívit všechna místa, které jsme měli v plánu. Následující řádky pak popisují druhý den naší dovolené, kdy jsme se pohybovali nedaleko hranic s Polskem, přičemž jsme se na území našich severních sousedů také zajeli podívat.

 
28. 4. 2020 | Rubrika: Autem cestou necestou | Komentářů: 0

Jak jsme poznávali město Hlučín a okolí

Na jaře jednoho roku jsme využili lákavé nabídky našeho oblíbeného slevového portálu a zakoupili jsme si pobyt penzionu Kamenec, nacházející se v Jilešovicích nedaleko města Hlučín. Termín jsme si vybrali na polovinu června, kdy jsme předpokládali, že nám bude přát počasí, což se nám nakonec splnilo. Dokonce až příliš, protože třicetistupňová vedra jsme si opravdu nepřáli, ale na druhou stranu nepršelo ani jeden ze tří dnů, takže jsme stihli navštívit všechna místa, které jsme měli v plánu. Po několika týdnech konečně nastal den D a my jsme opustili hanáckou placku a vyrazili na sever do Slezska.

 
13. 3. 2020 | Rubrika: Autem cestou necestou | Komentářů: 0

Jak jsme hopsali po Brandýse nad Orlicí

Naše skupina se řadí k těm turistům, kteří s příchodem chladných měsíců neholdují zimním radovánkám a pohyb na běžeckých prkénkách je zcela nenaplňuje. Každou zimu tak s přelomem roku pociťujeme z nedostatku navštívených památek a zajímavostí abstinenční příznaky. Takovou nemocí jsme rozhodně trpět nechtěli a tak jsme si na jedno ze zimních období naplánovali minimálně dva výlety měsíčně. Většinou se jednalo o cesty do různých měst, abychom se nemuseli brodit těžkým terénem a jeden z těchto výletů jsme strávili ve východočeském Brandýse nad Orlicí a bezprostředním okolí.

 
25. 2. 2020 | Rubrika: Autem cestou necestou | Komentářů: 0

Jak jsme ve Štarnově a okolí poznávali církevní památky

Turista, který neholduje s příchodem chladných měsíců zimním radovánkám a pohyb na běžeckých prkénkách jej zcela nenaplňuje, postupem času pociťuje z nedostatku navštívených památek a zajímavostí abstinenční příznaky. Podobně jsme trpěli i my a přestože jsme podnikli pár zimních výletů, těšili jsme se na prosluněné dny. Jakmile tedy sluníčko začalo nabírat na síle a prohřívat úrodnou Hanou, vyrazili jsme na první jarní výlet. Pro začátek jsme nechtěli jet nikam daleko a také jsme měli v úmyslu se nejprve turisticky rozcvičit, takže jsme do terénu vyrazili až po obědě. Jako první cíl jsme si zvolili obec Štarnov, kterou jsme předtím několik let projížděli, když jsme z našeho bydliště v Olomouci jeli za návštěvou příbuzných či rodičů do Šternberka.

 
12. 11. 2019 | Rubrika: Autem cestou necestou | Komentářů: 0

Jak jsme v zimě poznávali Choceň a okolí

Turista, který neholduje s příchodem chladných měsíců zimním radovánkám a pohyb na běžeckých prkénkách jej zcela nenaplňuje, postupem času pociťuje z nedostatku navštívených památek a zajímavostí abstinenční příznaky. Takovou nemocí jsme rozhodně trpět nechtěli a tak jsme si na jedno ze zimních období naplánovali minimálně dva výlety měsíčně. Většinou se jednalo o cesty do různých měst, abychom se nemuseli brodit těžkým terénem a jeden z těchto výletů jsme strávili ve východočeské Chocni a jejím bezprostředním okolí. Ráno jsme nastartovali náš vůz, lehce zasněženou krajinou jsme přejeli hranice Moravy a ocitli se ve východních Čechách. Naším prvním cílem v tomto malebném koutu naší republiky byl Dobříkov, kde jsme si hodlali prohlédnout dřevěný kostel Všech svatých, který původně stával od roku 1679 ve Velké Kopani na Zakarpatské Ukrajině.

 
10. 11. 2019 | Rubrika: Autem cestou necestou | Komentářů: 0


 


Doporučený článek

Proč si vybrat dřevěné žaluzie


Turistův ráj

Turisticka mydla


Statistiky

Online: 5
Celkem: 438899
Měsíc: 16817
Den: 752